Een autoverzekering is essentieel voor wie een auto bezit. Maar wat als je nog meer dekking wilt? De meeste mensen weten niet dat er verschillende add-ons zijn die je in je autoverzekering kunt opnemen om maximale bescherming te garanderen. In dit artikel bespreken we de verschillende dekkingstoevoegingen die je kunt overwegen bij het verzekeren van je voertuig. 

Inzittendenverzekering

Een Inzittendenverzekering afsluiten biedt extra dekking voor de passagiers van je voertuig in geval van een ongeluk of andere onverwachte gebeurtenissen. Dit type verzekering dekt medische kosten, verlies van inkomen, en andere gerelateerde kosten die kunnen ontstaan als gevolg van een ongeluk waarbij de passagiers van je voertuig betrokken zijn. Het komt meestal met een lage premie en wordt aanbevolen voor degenen die vaak meerdere passagiers in hun auto hebben op een regelmatige basis. 

Rechtsbijstand 

Rechtsbijstand is een andere add-on optie die beschikbaar is voor autobezitters die extra bescherming willen. Dit type dekking biedt juridische hulp als je ooit betrokken bent bij een auto-gerelateerde rechtszaak of hulp nodig hebt bij het onderhandelen over schikkingen met een verzekeringsmaatschappij of derde partij na een ongeluk. Het komt meestal met een lage prijs en kan onschatbare gemoedsrust bieden in het geval van een geschil of juridische actie tegen jou of je voertuig. 

Pechhulp 

Pechhulp biedt dekking voor reparaties langs de weg, bandenwissel, brandstoflevering en andere nooddiensten als je voertuig onderweg kapot gaat. Dit type dekking is geweldig voor lange reizen en kan je tijd en geld besparen als je auto ooit problemen krijgt tijdens je reis naar of van huis. Pechhulp komt meestal met een redelijke premie en kan op elk moment aan elke bestaande autopolis worden toegevoegd. 

Accessoires verzekering 

Tot slot biedt een accessoiresverzekering bescherming voor alle extra voorwerpen die in je auto zijn geïnstalleerd, zoals radio’s, navigatiesystemen, babyzitjes en meer. Dit type dekking helpt beschermen tegen verlies door diefstal of schade door een ongeluk of natuurramp. Een accessoireverzekering is relatief goedkoop, maar geeft veel gemoedsrust in de wetenschap dat alle dure voorwerpen die in je auto zijn geïnstalleerd gedekt zijn, mocht er iets mee gebeuren terwijl ze in je auto zitten.  

Als het gaat om het beschermen van jezelf en anderen tijdens het rijden, is het hebben van de juiste soort autoverzekering essentieel – maar daar hoeft het niet bij te blijven! Er zijn verschillende aanvullingen beschikbaar om maximale bescherming te garanderen, zoals een inzittendenverzekering, rechtsbijstand, pechhulp en accessoiresverzekering – allemaal bedoeld om bestuurders dat extra beetje zekerheid te geven als ze tegenwoordig met hun voertuig over de weg rijden. Overweeg om één (of alle) van deze extra beschermingsniveaus toe te voegen bij het afsluiten van je volgende autopolis!

Kijk van tevoren welke extra’s de verzekeraar aanbiedt, je kunt dit meestal vinden op de autoverzekering pagina van de aanbieder, hier vind je een voorbeeld van Univé.